Ochrana osobných údajov podľa nového nariadenia EÚ (GDPR) týkajúca sa Verejnej správy

Zverejnený: 24.01.2018

Ochrana osobných údajov podľa nového nariadenia EÚ (GDPR) týkajúca sa Verejnej správy

Popis

Z dielne Európskej únie vyšlo Nariadenie ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (GDPR), ktoré nadobudne účinnosť 25. mája 2018.Nerešpektovanie nových pravidiel je sankcionované až do výšky 20 mil. Eur alebo 4% obratuZískajte poznatky ohľadom ochrany osobných údajov vo verejnej správe, tak aby ste spracúvali osobné údaje fyzických osôb v súlade GDPR a vyhli sa tak vysokým pokutám.

Komu je určený

zamestnanci vo verejnom sektore

Obsahová náplň

Zmeny od 25.5.2018 v právnej úprave:
- jednorázového vstupu
- monitorovania priestorov prístupných verejnosti
- spracúvania biometrických údajov
- spracúvania osobitných kategórií osobných údajov
- informačnej povinnosti prevádzkovateľa
- posúdenia vplyvu na ochranu osobných údajov
- záznamov o spracovateľských činnostiach
- kódexoch správania a certifikácie
- v prenose osobných údajov medzi medzinárodnými organizáciámi

DátumMiestoCena  
7.3.2019Žilina[[variantprice:SEM988002]] EUR + DPHPrihlásiť sa

Lektor

JUDr. Jozef Lukajka PhD.

Lektor pôsobí o roku 2013 v Advokátskej kancelárii BÁNOS s.r.o., kde sa od prijatia pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov, venuje problematike tejto agendy. Za tieto roky pôsobenia pri ochrane osobných údajov poskytol viac ako 300 právnych riešení ochrany osobných údajov pre firmy, nemocnice, živnostníkov, školy, obce a pod. V roku 2016 úspešne absolvoval skúšku na Úrade na ochranu osobných údajov na výkon funkcie zodpovednej osoby k OOÚ a taktiež získal osvedčenie bezpečnostného technika v zmysle zákona o BOZP.

Okrem vykonávania činnosti v advokácii, zastupovania klientov pre súdmi, Úradom na ochranu osobných údajov a inými štátnymi inštitúciami, sa venuje aj lektorskej a publikačnej činnosti.

Je autorom mnohých vedeckých článkov publikovaných v odborných časopisoch. Prednáša najmä problematiku pracovného práva, BOZP, OOÚ a práva e-shopov. Na štátnej jazykovej škole študoval anglický a francúzsky jazyk, v roku 2011 úspešne absolvoval Štátnu skúšku - Certificate of foreign language skills in EUROPEAN LAW a v roku 2012 Štátnu jazykovú skúšku z Anglického jazyka.

Časový harmonogram

  • 08:30 – 09:00  registrácia účastníkov
  • 09:00 – 12:00  prednáška
  • 12:00 – 13:00  obed
  • 13:00 – 16:00  prednáška a diskusia


Od januára 2014 je Centrum vzdelávania členom Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých v Slovenskej republike.



*Časový harmonogram seminára je informatívny. Vstupenku spolu s organizačnými pokynmi a zálohovou faktúrou Vám pošleme minimálne 4 pracovné dni pred uskutočnením seminára na Vami uvedenú e-mailovú adresu.

[[product_doc_actions]]
[[testimonials]]
[[more_from_author]]